Mielone wieprzowe z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Boczek i cebulę pokroić w kostkę , czosnek posiekać drobno.
Na suchej patelni przesmażyć boczek , gdy wytopi tłuszcz dodać cebulę a po chwili czosnek , zeszklić.
2.Umytą i osuszoną natkę pietruszki posiekać drobno , kajzerkę odcisnąć z mleka.
W misce umieścić mieloną szynkę wieprzową , usmażony boczek z cebulą i czosnkiem ,kajzerki oraz wbić jajko.
Wsypać natkę pietruszki , doprawić solą , pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny.
3.Mięso dokładnie wyrobić dłońmi do połączenia się składników.
Uformować kotlety , każdego obtaczać w bułce tartej.
4.Na patelni rozgrzać olej rzepakowy , smażyć kotlety na rumiano z obu stron.
Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Komentarze