Mielone z czerwoną cebulą i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 35 min

Ciekawa odmiana tradycyjnych mielonych

  • 35 min

Składniki:

  • 750 g szynki wieprzowej
    5 łyżek kukurydzy z puszki
    1 duża czerwona cebula
    2 czubate łyżki jogurtu greckiego
    4 łyżki bułki tartej
    4 jajka
    pieprz, sól, olej

Mielone z czerwoną cebulą i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zemleć dwukrotnie i przełożyć do miski. Dodać pozostałe składniki i posiekaną drobno cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zwilżonymi dłońmi formować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy