Mielone z grejpfrutem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy mam ochotę na kulinarną nowinkę, zmieniam już sprawdzone przepisy.

Składniki:

  • 1/2 kg mielonego mięsa z indyka
    Ząbek czosnku
    3 łyżki soku z grejpfruta
    Jajko
    Bułka tarta
    Sól
    Pieprz
    Olej do smażenia

Mielone z grejpfrutem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy do mięsa z sokiem
    z grejpfruta. Wbijamy jajko i wsypujemy 3 łyżki bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.
  • 2. Z mięsnej masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron po ok. 5 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Komentarze

Podobne przepisy