Mielone z grilla mieszane z kaszą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo fajne mielone z kaszą, nawet ktoś kto nie lubi kaszy nie wyczuje jej a będzie wcinał z apetytem. Przetestowałam to sama :-)

  • 60 min

Składniki:


  • 1 pierś z kurczaka
    30 dkg boczek świeży
    ½ kg mięso od szynki
    30 dkg karkówki
    1 jajko
    1 bułka pszenna
    ½ szklanka mleka
    2 łyżki majeranku
    Pieprz
    Sól
    1 szklanka bułki tartej
    1 szklanka kaszy jęczmiennej
    1 pęczek pietruszki
    olej

Mielone z grilla mieszane z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso zmielone 1. Mięso miele przez maszynkę. Kaszę gotuję dodają 2 szklanki wody. Po wchłonięciu jej przez kaszę odstawiam w ciepłe miejsce pod koc na 30 minut.
  • Mielone z kaszą 2. Mięso przekładam do miski, dodaję, kaszę, pokrojoną pietruszkę, jajko, namoczoną w mleku bułkę, majeranek, sól, pieprz.
  • Kotleciki uformowane 3. Całość mieszam i wyrabiam płaskie kotleciki. Obtaczam je w bułce tartej i grilluje na grillu elektrycznym. Wcześniej płytę grilla posmarowałam oliwą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy