Mielone z jajkiem

0 (0 ocen)

Proste w przygotowaniu.

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
    5 jajek
    1 mała cebula
    1 bułka
    przyprawy
    olej do smażenia

Mielone z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone przełożyć do miski dodać cebulę pokrojoną w kostkę,1 jajko,przyprawy i bułkę ( namoczoną prędzej w mleku) posypać bułą tartą dokładnie wymieszać.
    Jajka ugotować na twardo ,obrać.
    Wilgotnymi dłońmi rozpłaszczać kawałki masy mięsnej dodać ugotowane jajka dobrze zlepić i formować w roladki obtoczyć w mące smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy