Mielone z kapustą

0 (0 ocen)

Dostałam od Mamy tyle kapusty, że usiłuję ją przerobić na różne sposoby. Jednym z nich są kotlety, które dzięki kapuście właśnie są bardziej soczyste.

Składniki:

  • 600g mielonego mięsa z szynki wp.
    150g kapusty białej
    1 cebula
    1 jajko
    2 ząbki czosnku
    4 łyżki płatków owsianych
    4 łyżki mąki
    sól, pieprz do smaku
    bułka tarta
    olej rzepakowy do smażenia

Mielone z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Młodą, białą kapustę myjemy i siekamy. Lekko nasalamy i pozostawiamy na ok pół godziny. Po tym czasie odlewamy nadmiar wody, dodajemy mięso oraz pozostałej składniki. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy