Mielone z kaszą gryczaną... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MIELONE :
-pokroić cebulę
-wbić 2 jajka
-wycisnąć czosnek prze praskę lub pokroić w drobną kosteczkę
-odcisnąć bułkę z wody
-do solić do pieprzyć
-dodać kaszę gryczaną (pół woreczka)
Wymieszać składniki wyrobić kotlety obtoczyć w bułce i smażyć z obu stron na złoty kolor.
MOŻNA JE JEŚĆ Z ZIEMNIAKAMI I Z OGÓRKIEM KISZONYM LUB Z KAPUSTĄ KISZONĄ WEDŁUG UZNANIA.LUB SAME.
SĄ NAPRAWDĘ SMACZNE.
Czas przygotowania :
20 min gotowanie kaszy w tym czasie można wyrobić mięso mielone.Gdy kasza sie ugotuje można wstawić ją do zimnej wody,aby ją ostudzić .Pół woreczka przesypać do mięsa wymieszać.Potem smażenie ok 20-30 min.
ŁĄCZNY CZAS: 50min
POLECAM
Porady
kaszę można ugotować dzień wcześniej mniej czasu zajmie nam wykonanie kotlecików.
Komentarze