Mielone z muffinek z chrzanem i pastą wasabi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Chrzan wymieszać z pastą wasabi. Ilość pasty wasabi zależy od nas, jeżeli lubimy bardzo ostre jedzenie , dodajemy jej więcej.
Cebule pokroić, przesmażyć na oleju. Bułkę namoczyć w mleku, następnie wycisnąć z nadmiaru mleka. Mięso zmielić, razem z odciśniętą bułką i przesmażoną cebulą. Dodać jajka, doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Z przygotowanego mięsa uformować kulki. Kulkę rozpłaszczyć , na środek nałożyć chrzan wymieszany z pastą wasabi, brzegi skleić i włożyć do formy do pieczenia muffinek. Nasze "babeczki" nałożyć do 2/3 wysokości. Na koniec wszystkie wyrównać łyżeczką. Piec w piekarniku 30 minut w temperaturze 190 oC. Są bardzo dobre jako ciepła przekąska.
Komentarze