Mielone z nadzieniem chrzanowym

0 (0 ocen)

Zwykłe kotlety ze smaczkiem :)

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
    1 jajko
    1 mała cebula
    Sól, pieprz
    bułka tarta
    2 łyżki tartego chrzanu
    1 żółtko
    1 łyżeczka masła

Mielone z nadzieniem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wymieszać z jajkiem, posiekaną cebulą, 2-3 łyżkami bułki tartej i przyprawami. Chrzan połączyć z żółtkiem i masłem. Z masy mięsnej formować placuszki, nakładać na nie farsz chrzanowy i formować kotlety. Panierować w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy