Mielone z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy majeranek, sól, paprykę ostrą. Dodajemy obraną i drobno pokrojoną jedną cebulę oraz bułkę tartą i dokładnie mieszamy
Z masy mięsnej robimy kuleczki, w środek wciskamy kieliszek a brzegi mięsa podnosimy do góry tak żeby powstałam nam otwór, wyjmujemy kieliszek.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
2.Drugą cebulę obieramy drobno kroimy, do cebuli dodajemy drobno pokrojone papryki oraz ogórki, wlewamy ketchup i mieszamy. Farsz wkładamy w każdy otwór mięsa. Pieczemy 30 minut w 180°C
3.Kotlety mielone z niespodzianką są gotowe. Smacznego!
Komentarze