Mielone z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Domowe pyszne mielone ze smacznym środkiem

  • 40 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa wołowo-wieprzowego,20dag pieczarek,duża cebula,1ząbek czosnku,mała bułka,mleko,kawałek papryczki chilli,trochę swieżej natki pietruszki,sól,pieprz,amrgaryna,olej,bułka tarta

Mielone z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno kroimy podsmażamy na złoto,połowę odkładamy ,do reszty dodajemy drobno pokrojone pieczarki,doprawiamy i smażymy.Mięso mieszamy z drobno pokrojonym chilli,pokrojoną natką ,przeciśniętym czosnkiem,podsmażoną cebulką i namoczoną w mleku bułką doprawiamy solą i pieprzem.Na środek mięsa nakładamy pieczarki i zwijamy w mielone,panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoto na oleju z dodakiem margaryny.Po usmażeniu odsączamy na papierze:)
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy