Mielone z pieczarkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Podaję je z frytkami i surówką.

Składniki:

  • ● 1 kg mięsa wieprzowego
    ● ok. 1 kg pieczarek
    ● 5 cebul
    ● 4 jajka
    ● 2 czerstwe bułki
    ● bulion z kostki
    ● natka pietruszki
    ● starta marchewka
    ● sól, pieprz
    ● olej
    ● bułka tarta

Mielone z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki moczymy w bulionie.
    3 cebule siekamy i dusimy.
    Natkę siekamy. Mięso mielimy z odciśniętymi bułkami,
    natką i cebulą. Dodajemy
    jajka, marchewkę i doprawiamy.
    Formujemy placki.
  • 2. Pieczarki i resztę cebul
    siekamy i dusimy. Doprawiamy.
    Nakładamy na placki.
    Zlepiamy i obtaczamy
    w bułce tartej.
    Smażymy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy