Mielone z pieczarkowym serduszkiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Smaczna odmiana klasycznego mielonego.

  • 10 min

Składniki:

  • 50 dag dobrego mielonego mięsa,
    1 jajko,
    1 czerstwa bułka,
    1 mała cebula,
    2 g ząbki czosnku,
    30 dag pieczarek,
    2 łyżki śmietany
    sól, pieprz,
    olej do smażenia,
    bułka tarta

Mielone z pieczarkowym serduszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki starkować na jarzynowej tarce. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć na oleju, kiedy się zezłoci włożyć pieczarki i smażyć aż sok odparuje. Jeszcze chwilę smażyć, przyprawić solą i mielonym pieprzem
  • mielone z pieczarkowym serduszkiem 2. Do mięsa dodać jajko, bułkę,śmietanę, przeciśnięty czosnek, sól. mielony pieprz i wszystko wyrobić na spoistą masę. Brać porcje mięsa, rozpłaszczać je na ręce i na każą kłaść łyżeczkę grzybów. Formować kotleciki, otaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor. SMACZNEGO!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy