Mielonka wieprzowa z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szynkę i karczek oczyścić. Karczek zmielić w maszynce do mięsa, a szynkę pokroić w drobną kostkę, mięso wymieszać ze sobą. Dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie, tymianek i czosnek przeciśnięty przez praskę, dobrze wymieszać. Na koniec dodać wodę i żelatynę, ponownie wymieszać.
2.Mięso rozłożyć na płat mięsa, po środku ułożyć pierś z kurczaka i przykryć nim.
3.Mięso umieścić w woreczku, zawiązać, a następnie włożyć do szynkowara. Szynkowar umieścić w wysokim naczyniu, zalać wodą do wysokości mięsa w szynkowarze. Prażyć w temperaturze 80 st C ok 1,5h. W razie konieczności dolewać wodę.
Komentarze