mięsne grzybki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przekąska na każdą okazję

  • 30 min

Składniki:


  • pieczarki – sztuk według uznania
    pół cebuli lub szczypiorek
    odrobina sera fety
    łyżka śmietany
    boczek
    pieprz

Mięsne grzybki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy, usuwamy nóżki, pozostawiając jedynie kapelusze. Nóżki kroimy w drobną kostkę. Smażymy ze szczypiorkiem (cebulą) oraz czosnkiem. Następnie dodajemy pokruszoną fetę (nie można wziąć za dużo gdyż farsz będzie za słony) oraz śmietanę. Doprawiamy pieprzem. Główki pieczarek gotujemy w wodzie przez 2 minuty (ja do wody dodałam odrobinę przyprawy uniwersalnej).

    Po wystudzeniu pieczarek nakładamy do kapelusza farsz. Każdą pieczarkę przewiązujemy paskiem boczku. Spinamy wykałaczką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 20 minut (do momentu aż boczek się ładnie przypiecze). Podajemy na zimno. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy