Farsz:
35 dag mięsa zmielonego (wieprzowe lub/i drobiowe)
20 dag kapusty kwaszonej
1 cebulka
kilka pieczarek (opcjonalnie), wcześniej podsmażyć
stary żółty ser (ok. 20 dag)
2 jajka
Mięsne krokiety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Smażymy naleśniki bez dodatku oleju.
2.Farsz: mieszamy składniki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nakładamy po czubatej łyżce farszu na wystudzonego naleśnika, zawijamy, dokładnie zakrywając rogi, by farsz nie wypłynął bokami podczas smażenia.
3.Gotowe naleśniki obtaczamy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Smacznego !:)
Porady
Dodałam do panierki z bułki tartej 2 łyżki przyprawy kebab-gyros. Sprawdziła się ! :)
Komentarze