Mięsne szaszłyki z owocami

0 (0 ocen)

Dobre zarówno jako danie główne oraz jako przekąska.

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego,
    jajko,
    cebula,
    czerstwa bułka,
    sól,
    pieprz,
    bułka tarta,
    truskawki,
    brzoskwinnie,
    szkl. mleka,
    bułka tarta,
    olej do smażenia.

Mięsne szaszłyki z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso wyrobić z jajkie, odciśnięta bułką i posiekaną cebulą. Doprawić do smaku. Z masy formować małe kuleczki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju - najlepiej we frytownicy. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Na patyczki szaszłykowe nadziewać na przemian owoce i klopsiki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy