Mięsno-orzechowe koreczki z oliwkami

0 (0 ocen)

Przekąskę dosyć szybko przygotujecie a jeszcze szybciej będzie znikała z talerzy ;)

Składniki:

  • Mięsne kuleczki:
    500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    1/2 cebuli
    ząbek czosnku
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    szczypta mielonego kminku
    sól, pieprz
    2-3 łyżki bułki tartej
    jajko
    łyżeczka majeranku


    1 szkl zmielonych orzechów
    olej do smażenia

    słoiczek zielonych nadziewanych oliwek

Mięsno-orzechowe koreczki z oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę bardzo drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Do miski przełożyć mięso i pozostałe składniki, przyprawić do smaku i wyrobić gładką masę. Odstawić w chłodne miejsce na pół godziny. Z masy formować małe kuleczki, obtaczać w orzechach i smażyć na rozgrzanym oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach, ostudzić. Nabijać na wykałaczki razem z oliwkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy