1.Ciasto serowe: ser ścieramy
na tarce o dużych oczkach.
Następnie dodajemy
4 jajka i majonez. Mieszamy.
Masę wykładamy na wyłożoną
papierem do pieczenia blachę z piekarnika. Pieczemy
ok. 25 minut w temp. 180 °C.
Studzimy.
2.Przygotowujemy farsz: mięso
myjemy pod bieżącą wodą,
osuszamy. Mielimy i smażymy
na smalcu na małym ogniu, aż
odparuje. Studzimy.
3.Cebule i pieczarki kroimy
w kostkę. Dusimy na maśle, aż
pieczarki odparują. Paprykę
i ogórki kroimy w kostkę.
4.Mięso mieszamy z ogórkami,
pieczarkami, papryką i posiekanym
koperkiem. Doprawiamy.
Dodajemy pozostałe
jajka oraz bułkę, mieszamy.
5.Farsz równomiernie wykładamy
na ciasto i zwijamy
w roladę. Ciasno zawijamy
w papier do pieczenia, przekładamy
do keksówki. Pieczemy
ok. 20 minut w temperaturze
180 °C. Studzimy.
Komentarze