Mięsny chlebek

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepis zaczerpnięty z kuchni kanadyjskiej

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Masa mięsna :700 g łopatki wołowej
    2/3 szklanki bułki tartej
    1 szklanka mleka
    2 jajka
    1/2 szklanki drobno pokrojonej cebuli
    1 łyżeczka soli
    1/4 łyżeczki majeranku
    Pasta: 3 łyżeczki brązowego cukru
    1/4 szklanki ketchupu
    1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
    1 łyżeczka gorczycy

Mięsny chlebek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę tartą zalałem mlekiem i odstawiłem na 20 minut. Dodałem pozostałe składniki masy i dokładnie wymieszałem. Przełożyłem do natłuszczonej foremki do zapiekania. Wymieszałem wszystkie składniki pasty, posmarowałem wierzch chlebka. Piekłem około 45 minut w temperaturze 175 stopni C.

Komentarze

Podobne przepisy