Mięsny zawijaniec z grzybowym omletem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Krucha,aromatyczna rolada,która będzie świetnym dodatkiem do rodzinnego obiadu.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,20 kg schabu(bez kości)
    4 jajka
    4 łyżki mleka
    200 g grzybów
    ząbek czosnku
    100 g sera mozzarelli
    10 listków szpinaku(można pominąć)
    masło
    sól
    pieprz
    słodka i ostra papryka w proszku

Mięsny zawijaniec z grzybowym omletem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozetnij wzdłuż na pół nie docinając do końca i rozłóż jak książkę.
    Rozbij tłuczkiem na grubość 0,5 centymetra.
    Mięso natrzyj solą,pieprzem,słodką i ostrą papryką,odstaw na bok
  • 2. Pokrojone grzyby obgotować w wodzie około 15-20 minut.
    Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na maśle,dodać grzyby i smażyć około 15 minut.doprawić solą i pieprzem,przestudzić.
    Jajka wymieszać z mlekiem za pomocą trzepaczki dodać kawałki mozzarelli,porwane liście szpinaki oraz usmażone grzyby,doprawić sola i pieprze,wymieszać.
    Na dużej patelni rozgrzać masło,wlać masę jajeczną i usmażyć omlet z obu stron na złoty kolor.
    Odstawić do przestudzenia.
  • 3. Na rozbitym mięsie ułożyć,omlet i całość zwinąć w roladę,zawinąć w folię aluminiową.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 60 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy