Mięsny zawijaniec z grzybowym omletem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab rozetnij wzdłuż na pół nie docinając do końca i rozłóż jak książkę.
Rozbij tłuczkiem na grubość 0,5 centymetra.
Mięso natrzyj solą,pieprzem,słodką i ostrą papryką,odstaw na bok
2.Pokrojone grzyby obgotować w wodzie około 15-20 minut.
Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na maśle,dodać grzyby i smażyć około 15 minut.doprawić solą i pieprzem,przestudzić.
Jajka wymieszać z mlekiem za pomocą trzepaczki dodać kawałki mozzarelli,porwane liście szpinaki oraz usmażone grzyby,doprawić sola i pieprze,wymieszać.
Na dużej patelni rozgrzać masło,wlać masę jajeczną i usmażyć omlet z obu stron na złoty kolor.
Odstawić do przestudzenia.
3.Na rozbitym mięsie ułożyć,omlet i całość zwinąć w roladę,zawinąć w folię aluminiową.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 60 minut.
Komentarze