Mięso drobiowe w naleśniku

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolejna propozycja pysznego fileta z kurczaka,przypomina krokieta z bogatym nadzieniem,jest niesamowicie pyszny.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 male i pojedyncze filety z kurczaka
    200 gr pieczarek
    pol cebuli
    4 plastry zoltego sera
    sol,pieprz
    bulka tarta

    Ciasto nalesnikowe:
    200 gr maki pszennej
    100 ml mleka
    100 ml wody
    2 jajka
    sol,pieprz
    olej do smazenia

Mięso drobiowe w naleśniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skladniki na ciasto nalesnikowe mieszamy razem i smazymy 4 nalesniki.Pozostale ciasto odkladamy.
    Umyte pieczarki kroimy i dusimy na oleju razem z cebula.
    Na srodek kazdego usmazonego nalesnika dajemy rozbity wczesniej filet z kurczaka ,plaster sera,lyzke pieczarek i skladamy w ksztalt krokieta.Zanuzamy w pozostalym ciescie nalesnikowym,kolejno w bulce tartej i smazymy na oleju z obydwu stron.
    Po usmazeniu zapiec w piekarniku 15'

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy