mieso na dziko

0 (0 ocen)

przepis ten mój mąz dostał od swojej mamy ,jest to jego ulubione danie

Składniki:



  • okolo 50 dag miesa wolowego

    ocet

    ziele angielskie

    3 liście laurowe

    jogurt naturalny mały

    makaron penne około pół paczki

    kostka rosołowa

Mieso na dziko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Mięso wołowe pokroić na większe kawałki, przełożyć do garnka, zalać wodą i octem (ilość octu i wody zależy od nas), dodać liscie laurowe, ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotować około godziny, ostudzić i wstawić do lodowki (nawet na 2 dni).

    Nastepnie jeszcze raz gotować do miękkości, zaprawić mąką i jogurtem. Podawać z makaronem.

Porady

zamiast jogurtu naturalnego możemy uzyć smietany gęstej makaron najlepszy jest penne.można potrawe zrobić i zjeśc w tym samym dniu ale ja zawsze robie na drugi bądz trzeci dzien

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy