Mieszane krokiety

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jest to przepis własnego autorstwa. Wymyśliłam go, gdy zastanawiałam sie jak można wykorzystać mięso i warzywa z rosołu. I udało się!

  • 30 min

Składniki:

  • mięso z rosołu
    warzywa(z rosołu)
    cebula
    kilka pieczarek( wg.uznania)
    0,5 szkl. rosołu
    olej do smażenia
    sól, pieprz, papryka słodka
    jajko, bułka tarta (do panierowania) oraz naleśniki

Mieszane krokiety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso razem z warzywkami należy drobno posiekać. Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę oraz podsmażyć na oleju. Gdy cebulka będzie miękka, a woda z pieczarek lekko odparuje należy dodać mięso z warzywami i zalać 0,5 szkl. rosołu. Chwile trzymać na ogniu, po czym doprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką.
    Tak przygotowany farsz zawijamy w usmażone wcześniej naleśniki. Na środek nakładamy łyżkę farszu i zwijamy boki naleśnika do środka. Panierujemy w jajku oraz bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do uzyskania złotego koloru.

Porady

Można podawać z odrobiną ketchupu. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy