Mieszanka warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalafiora i brokuła oczyszczamy, myjemy i dzielimy na różyczki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. Fasolkę szparagową oczyszczamy z włókien, odcinamy końcówki, myjemy i gotujemy w osobnym garnku w lekko osolonej
wodzie. Po ostudzeniu kroimy na mniejsze kawałki.
2.Pomidora oblewamy wrzątkiem, przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórki. Po przekrojeniu na pół usuwamy pestki, a miąższ kroimy w kostkę.
Paprykę, po usunięciu gniazda nasiennego, myjemy i także kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa mieszamy razem.
3.Suchą patelnię rozgrzewamy, wsypujemy bułkę tartą i mieszamy, aż bułka się zrumieni. Następnie zestawiamy z ognia, dodajemy masło i mieszamy, aż masło się roztopi. Polewamy warzywa rozłożone na talerzach.
Komentarze