Mieszki czerwone z mięsem gotowanym

0 (0 ocen)

Bardzo lubimy pierogi ...

Składniki:

  • -maka pszenna 30 dkg
    -gorąca woda 3/4 szklanki
    -oliwa 1 łyżeczka
    -sól 1 szczypta
    -przecier pomidorowy 1 łyżka
    Farsz....
    -mięso kurczaka z rosołu 40 dkg
    -marchew-mała z rosołu 1 sztuka
    -cebula 1 sztuk
    -sól do smaku
    -pieprz do smaku
    -oliwa do podsmażania

Mieszki czerwone z mięsem gotowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przecier rozmieszać z gorącą wodą.
    Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto.
    Rozwałkować cienko na grubość około 3 milimetry.
    Wycinać kwadraty albo kółka na każdy nałożyć porcję farszu, dokładnie skleić na kształt mieszka.
    Gotować w osolonej wodzie około 4 minuty od wypłynięcia.
    Cebulę pokroić drobno, podsmażyć na łyżce oliwy.
    Mięso razem z marchewką skręcić przez maszynkę.
    Do mięsa dodać, usmażoną cebulę razem z tłuszczem, doprawić solą i pieprzem.
    Wszystko dokładnie wymieszać.
    Podawać polane podsmażonym boczkiem albo samą cebulką podsmażoną.
    SMACZNEGO!!!!!

Komentarze

Podobne przepisy