Miętowa gorąca czekolada z mini piankami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gorąca czekolada idealna jest na chłodne wieczory, ale można też ją przygotować na Boże Narodzenie. Bardzo szybko i prosto się ją przygotowuje. Z piankami smakuje najlepiej.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 10 dag czekolady miętowej


    - 10 dag czekolady gorzkiej


    - 500 ml mleka


    dodatkowo:

    - mini pianki według uznania

Miętowa gorąca czekolada z mini piankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw mleko podgrzewamy, aż będzie ciepłe.
  • 2. Czekoladę łamiemy na kosteczki. Stopniowo wrzucamy ją do mleka cały czas mieszając. Gotujemy aż całkowicie czekolada się rozpuści.
  • 3. Napój przelewamy do kubków i wrzucamy po kilka mini pianek.
  • 4. Gotowe! Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy