Miętowa tarta z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pierwszy raz jadłam takie połączenie smaków i na pewno zjem je ponownie

  • 40 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 mała pierś z kurczaka
    olej do smażenia
    kilka listków świeżej mięty
    sól,świeżo zmielony pieprz kolorowy do smaku
    2 jajka
    3/4 szklanki gęstej śmietany

Miętowa tarta z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki ,posypać solą i pieprzem i usmażyć na rozgrzanym oleju.Blachę wyłożyć ciastem francuskim i ponakłuwać widelcem.Na wierzchu poukładać kawałki kurczaka oraz listki mięty.Zalać jajkiem rozkłóconym ze śmietaną i posypać sporą ilością pieprzu.Piec w temp 180-200stopni przez ok 30-35 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy