Miętowe spaghetti

0 (0 ocen)

Taka potrawa cieszy oko i zawsze będzie nam smakowała. Dodatek mięty świetnie komponuje się z makaronem oraz sosem.

Składniki:

  • - 0,5 kg. mięsa mielonego
    - 1 paczka makaronu do spaghetti
    - 1 mała marchew
    - przecier pomidorowy
    - przyprawy: pieprz, sól oraz przyprawy (kto jakie lubi)
    - listki mięty
    - oliwa z oliwek
    - 3 pieczarki

Miętowe spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew kroimy w zapałkę i wrzucamy na rozgrzaną oliwę.
    Do marchewki dodajemy pokrojone w drobne kawałki pieczarki. Całość dusimy na małym ogniu do miękkości co jakiś czas mieszając.
  • 2. Gdy marchew będzie miękka dodajemy mięso mielone.
    Całość smażymy do momentu gdy mięso nie będzie surowe.
    W szklance z odrobiną wody rozrabiamy przecier i wlewamy do mięsa.
    Całość doprawiamy przyprawami według własnego uznania.
  • 3. Makaron gotujemy jak w przepisie na opakowaniu pamiętając o dodaniu oliwy.
    Cedzimy i czekamy aż odparuje.
  • 4. Gotowy makaron wykładamy na talerz i polewamy gotowym sosem.
    Na całości układamy dość obficie listki mięty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy