Miętowy budyń z bitą śmietanką

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Wpadł mi do głowy nagle pomsył i musiałam go zrealizować. Wyszedł pyszny budyń z miętową nutką. Można go wykonać z każdym rodzajem mleka: sojowym, migdałowym, z orzechów laskowych i owsianym.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    2-3 łyżki syropu miętowego
    1,5 łyżki skrobi ziemniaczanej

    pół opakowania śmietany kremówki
    odrobina śmietanżelu

Miętowy budyń z bitą śmietanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Miętowy budyń z bitą śmietanką 1. Z podanej ilości mleka odlej odrobinę i rozprowadź skrobię oraz dodaj syrop miętowy. Na gotujące się mleko wlej przygotowany płyn.
    Dekoruj bitą śmietaną.


    Nie dodawaj cukru, bo syrop jest słodki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy