,, miętowy raj" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę roztapiamy w garnku. Następnie do ciepłej margaryny wsypujemy cukry i kakao, wlewamy 5 łyżek wody, mieszamy i studzimy. Później wbijamy cztery żółtka, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Pianę mieszamy z ciastem. Wlewamy do blachy. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 160 stopni Celcjusza. Studzimy i kroimy na dwa cienkie placki.
Landrynki rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody mieszając. Następnie studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody i studzimy. Podczas studzenia ubijamy śmietanę kremówkę. Dolewamy syrop z landrynek i żelatynę. Układamy warstwy.
Przełożenie:
Ciasto, połowa masy, delicje czekoladą do spodu, druga połowa masy, ciasto( polewamy polewą lub sypiemy cukrem pudrem)
Porady
Jeśli nie macie pomarańczowych delicji można użyć innych lub zastąpić je biszkoptami.
Komentarze