Mig

0 (0 ocen)

  • 60 min

W mig się robi, w mig się zjada. Najgorsze jest czekanie aż zastygnie.

  • 60 min

Składniki:

  • 200 g płatków śniadaniowych czekoladowych
    łyżka miodu
    mały słoik dżemu malinowego
    2szklanki mleka
    3 łyżki kaszy manny
    pomarańcza i otarta z niej skorka
    2 łyżeczki cukru
    2 galaretki (dowolny smak)
    20 mini herbatników

Mig - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na średnią tortownicę.

    Do wysokiej miski wsypać płatki, wymieszać je z dżemem i miodem, zalać szklanką wody, odstawić aż rozmięknie.
    Kaszę ugotować na mleku, dodać otartą skórkę i cukier. Ostudzić , wymieszać z masą płatkową.Tortownicę obłożyć dookoła herbatnikami, wylać masę. Odstawić do zastygnięcia. Ułożyć cząstki pomarańczy. Galaretki rozpuścić w osobnych pojemnikach, polać najpierw jedną tężejącą, odstawić potem drugą tężejącą galaretką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy