migdałowe ciasteczka

0 (0 ocen)

  • 30 min

smaczne ciasteczka pachnące migdałami

  • 30 min

Składniki:

  • mąka krupczatka 150 gr
    płatki migdałowe 100 gr
    margaryna 150 gr
    żółtka 2 szt
    kwaśna śmietana 2 łyżki
    cukier 1/2 szklanki
    sól szczypta

Migdałowe ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. do misy robota wsypać mąkę,płatki migdałowe rozdrobnić ( zostawić trochę do posypania)dodać do mąki ,dodać margarynę oraz żółtka ,śmietanę szczyptę soli oraz cukier ,zagnieść ciasto,zrolować,zawinąć w folię i odłożyć na godzinę do lodówki za pomocą noża ciąć plastry ciasta ,posypać płatkami migdałowymi, układać na blaszkę delikatnie spłaszczać ,piec w 190 stopniach na termoobiegu 15 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy