Ciasteczka są przyjemnie chrupiące i naprawdę rewelacyjne w smaku! Ich migdałowy posmak oraz dodatek jabłka sprawia, że ciężko poprzestać na jednym, czy nawet dwóch ciastkach!
Migdałowe ciasteczka z kaszą manną i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę, mąkę migdałową i pszenną, cukier, jajko masło/margarynę oraz proszek do pieczenia zagnieść do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
Na końcu wmieszać płatki migdałowe, odrobinę aromatu i jabłko uprzednio pokrojone w niewielką kostkę.
Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego.
Każdą kuleczkę dość sporo spłaszczyć i z odstępami ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 25-27 minut w 180 stopniach.
(Posiadam piekarnik gazowy.)
Komentarze