Migdałowe ciasto z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka utrzeć z cukrem w misie miksera na gładką masę. Następnie dodać śmietanę, olej, ekstrakt migdałowy, wiśniówkę i wszystko razem zmiksować. Do miski przesiać mąką, dodać zmielone migdały, proszek do pieczenia i sól. Suche składniki dodać do masy, zmniejszyć obroty miksera i połączyć składniki.
2.Ciasto przełożyć do dużej keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą, na wierzchu ciasta ułożyć czereśnie i posypać płatkami migdałowymi. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180º C na około 45 minut lub do czasu aż patyczek wbity w ciasto będzie suchy.
3.Upieczone ciasto odstawić na 5 minut, a następnie wyciągnąć z formy do ostudzenia.
Komentarze