Migdałowe księżyce

0 (0 ocen)

Pyszne i błyskawicznie znikają

Składniki:

  • 200 g mąki
    100 g mielonych migdałów
    100 g cukru
    cukier waniliowy
    2 żółtka
    cukier puder

Migdałowe księżyce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem pudrem, dodajemy żółtka, a następnie mąkę z migdałami. Wyrabiamy ciasto, formujemy wałeczki o średnicy 2 cm i schładzamy przez godzinę w lodówce. Po tym czasie kroimy wałeczki w plasterki o grubości 1 cm i formujemy z nich księżyce.
  • 2. Księżyce układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 12 minut w temp. 180 stopni. Gorące obtaczamy w cukrze pudrze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy