Migdałowe muffinki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Muffinki z migdałami...............

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 300 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - margaryna Kasia: 125 gramów
    - mleko: 200 mililitrów
    - cukier puder: 100 gramów
    - cukier: 50 gramów
    - aromat migdałowy (5 kropli): 5 sztuk
    - płatki migdałowe: 2 łyżki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - soda oczyszczona: 1 łyżeczka

Migdałowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    W rondelku roztopić Kasię, dodać oba cukry i wymieszać.
    Gdy margaryna lekko przestygnie dodać jajka, aromat i mleko i wymieszać.
    Na koniec wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i płatkami migdałowymi.
    Całość zamieszać bardzo krótko.
    Foremki do muffinek napełniać do 3/4 wysokości.
    Babeczki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
    Przed podaniem muffinki polać sosem truskawkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy