Migdałowe racuszki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Są bardzo aromatyczne i delikatne w smaku.

  • 40 min

Składniki:


  • 2 niepełne szklanki maki
    1 szklanka mleka
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    2 jajka
    4 łyżki cukru
    60g płatków migdałowych
    4-5 jabłek
    kilka kropel olejku migdałowego

    olej do smażenia

Migdałowe racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, mąkę, cukier, jogurt i jajka mieszamy na gładką masę. Jabłka obieramy i usuwamy pestki. Do masy dodajemy migdały, aromat i pokrojone w kostkę jabłka, delikatnie mieszamy. Smażymy na patelni na oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z cukrem pudrem albo dżemem wiśniowym.

Porady

Dobrze smakują na ciepło i na zimno

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy