" Migdałowe Rafaello na kremowej chmurze "

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne delikatne Rafaello na kremowej kałuży z mleczną czekoladą.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:

    - mleko kokosowe w puszce - 400 ml
    - wiórki kokosowe - 4 łyżki
    - płatki migdałów - 4 łyżki
    - aromat migdałowy - 2 łyżki
    - cukier ( drobny ) - 2 łyżki
    - żelatyna - 2 łyżki


    Dodatkowo :
    - gęsty jogurt naturalny - 4 łyżki
    - cukier puder - 1 łyżka
    - czekolada mleczna - 50 g

" migdałowe rafaello na kremowej chmurze " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku mieszamy mleko kokosowe z wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów.

    Dodajemy cukier i olejek migdałowy.

    Gotujemy.

    Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku.
    Studzimy.
    Dodajemy do mleka z dodatkami.
    Dokładnie mieszamy.

    Przelewamy do niedużej foremki
    ( u mnie silikonowa keksówka ).

    Wstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny.




    Przed podaniem :

    Jogurt naturalny mieszamy z cukrem pudrem i odrobiną kokosu.

    Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.

    Ciasto kroimy na kawałki i podajemy na "kałuży" jogurtowej.

    Polewamy czekoladą i zdobimy płatkami migdałów.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy