Migdałowe serca

0 (0 ocen)

Wyśmienite ciasteczka które szybko znikają z talerza. Przepis z książki : Ciasta i ciasteczka :

Składniki:

  • 150 g mąki
    1 łyżeczka proszku
    80 g cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki śmietany
    125 g masła
    150 g mielonych migdałów
    3 żółtka

Migdałowe serca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę , proszek i cukier i cukier waniliowy przesiać do miski, dodać migdały , śmietanę ,żółtka oraz pokrojone kawałki masła. Całość wyrobić mikserem na grudkowatą masę.Następnie przełożyć ciasto na stolnicę i zagnieść .
    Odstawić na 1 godzinę do lodówki
  • 2. Rozwałkować ciasto, wykrawać serduszka lub dowolne kształty.
  • 3. Piec w temp 180 st. około 10 / 15 minut na złoty kolor

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy