Migdałowo-czekoladowa tarta z truskawkami

0 (0 ocen)

Pyszne, szybkie ciasto na wszelkie okazje:)

Składniki:

  • - 100g mąki ziemniaczanej
    - 100 g zmielonych migdałow
    - 30g gorzkiej czekolady
    - 150g mąki pszennej
    - 300g masła lub margaryny
    - 100g cukru pudru
    - truskawki
    - galaretka

Migdałowo-czekoladowa tarta z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obie mąki przesiewamy do miski, dodajemy zmielone migdały i mieszamy. Dodajemy zimne masło, startą na malutkich oczkach tarki czekoladę i cukier puder i zagniatamy ciasto, które następnie wkładamy do lodówki na godzinkę. Po tym czasie rozwałkowujemy na szerokość formy do tarty - u mnie średnica 28cm i układamy w formie, po czym nakłuwamy widelcem, żeby za bardzo nie urosło. Pieczemy w temp.180C ( przy termoobiegu) jakies 20 min do zbrązowienia. Po upieczeniu i wystudzeniu , układamy obrane truskawki i zalewamy galaretką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy