1.Wodę podgrzać,dodać drożdże,cukier i 2-3 łyżki mąki.Zamieszać,przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce.Jeśli na rozczynie zrobiła się piana to znaczy że już można go użyć.Do dużej miski przesiać mąkę,dodać sól,a następnie gotowy rozczyn.Dodać oliwę i dokładnie wyrobić ciasto aż zrobi się elastyczne.Pozostawić na 45 minut do wyrośnięcia.
Z szynki powycinać serduszka.Feta pokroić w kostkę.Cebulę pokroić w piórka.Posiekać drobno czosnek a oliwki pokroić w krążki.Gdy ciasto gotowe rozwałkować go na cienki placek i powycinać nożem serca.Każde serce posmarować sosem pomidorowym,posypać bazylią,dać cebulę,czosnek,a potem pozostałe składniki.Posypać oregano i piec w piekarniku w temp 200 stopni przez około 20-30 minut.Przed podaniem posypać startym parmezanem
Komentarze