Toskańska zupa Minestra di cavolo e riso

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tradycyjna zupa toskańska ,przyrządzana jest na wywarze z flaków. Do tej pory bardzo popularna na ulicach Florencji.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 marchewki
    2 gałązki selera naciowego
    500 g kapusty włoskiej
    200 g ryżu
    1,2 l wywaru z flaków wołowych
    2 łyżki oliwy z oliwek
    3 łyżki parmezanu
    pieprz

Toskańska zupa minestra di cavolo e riso - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Minestra di cavolo e riso 1. Marchew i seler kroimy na cienkie plasterki. Kapustę grubo szatkujemy. Do garnka z bulionem wrzucamy warzywa ,zagotowujemy. Zmniejszamy płomień i gotujemy ok. 30 min (do miękkości warzyw). Następnie wsypujemy ryż i gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy pieprzem ,oliwą i parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy