Mini-brownie z owocami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Czekoladowe ciacho

  • 50 min

Składniki:

  • 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady
    1/4 szklanki cukru
    4 łyżki wody
    3 łyżki mąki
    1/4 kostki margaryny
    1 jajko
    owoce sezonowe

Mini-brownie z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przed upieczeniem 1. Wodę podgrzać z cukrem, dodać połamaną czekoladę i margarynę, podgrzewać do rozpuszczenie i połączenia składników. Odstawić do przestudzenia. Jajko zmiksować, dodać mąkę, a następnie czekoladę. Zmiksować na jednolita masę. Ciasto przelać do foremki o średnicy 13 cm, posypać owocami.
  • Po upieczeniu 2. Piec 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Ciasto po upieczeniu jest w środku miękkie i wilgotne. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy