Mini corn dogs

0 (0 ocen)

  • 15 min

Mini corn dogs czyli kawałki parówki smażone w cieście kukurydzianym. Bardzo smaczna przekąska dla dzieci i dorosłych.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 długie parówki
    1/2 szklanki mąki kukurydzianej
    1 zaokrąglona łyżka mąki pszennej
    1/2 szklanki mleka
    szczypta soli
    szczypta proszku do pieczenia

    1 łyżka mąki pszennej do obtaczania
    olej rzepakowy do smażenia
    3 długie drewniane patyczki do szaszłyków

Mini corn dogs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą parówkę podzielić na 3 równe części.
  • 2. Do miski wsypać mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną, sól i proszek do pieczenia, wlać mleko, wymieszać łyżką na gęstą masę.
  • 3. Do niedużej patelni wlać olej, dobrze rozgrzać.
  • 4. Patyczki przeciąć na pół, głęboko nabijać parówki. 1 łyżkę mąki pszennej wsypać na talerzyk, obtaczać parówki najpierw w mące, potem w cieście,
  • 5. Kłaść na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na złoty kolor.
    Podawać z ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy