Mini eklerki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne mini eklerki przekładane masa budyniową

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto
    - 250 ml wody
    - 100 g margaryny
    - szczypta soli
    - 200 g mąki
    - 6 jajek

    Masa
    - 2 szklanki mleka
    - ½ szklanki cukru
    - 3 łyżki mąki
    - 2 żółtka
    - 1 kostka masła

Mini eklerki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie eklerków 1. Rozpuszczamy wodę z margaryną, dodać sól. Zdjąć z ognia, wsypać mąkę – postawić na ogniu i dobrze wyrobić drewnianą łyżką. Gdy masa trochę ostygnie dodać całe jajka. Za pomocą szprycy formujemy eklerki. Pieczemy 20-25 minut w temp. 200
  • 2. Masa - Gotujemy wszystkie składniki masy na budyń. Przygotowaną masę, nakładamy w środek upieczonych ciastek

Porady

Można przełożyć eklerki dowolną masą

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy