Mini galaretki szparagowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

Lekka smaczna galaretka z szparagami i jajkiem

  • 15 min

Składniki:


  • 1 pęczek szparagi biała
    4 jaja
    1 litr bulionu warzywnego
    cukier
    Sól morska- MŁYNEK
    sok z cytryny
    żelatyna

Mini galaretki szparagowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi myjemy obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem cukru i soli. Po ugotowaniu odcedzamy. Wcześniej gotujemy bulion warzywny na włoszczyźnie. Bulion doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Do gorącego dodajemy rozpuszczona żelatynę i dobrze mieszamy - studzimy. Ugotowane szparagi kroimy w kawałki ok 1- 2 cm.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo , po ugotowaniu obieramy i kroimy w plasterki. Bierzemy foremki np do muffinek. Na dno kładziemy plasterek jajka potem kawałki szparagów , wlewamy bulion z żelatyną i wstawiamy do lodówki. Galaretki podajemy pokropione sokiem z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy