Kolejna wersja efektownych kanapeczek – przekąsek na lekko słodko.
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
- chleb tostowy/kromki: 20 sztuk
- miód: 3 łyżki
- sałata masłowa: 0.5 sztuki
- żółty ser z pieprzem: 20 plastrów
- winogrono zielone: 10 sztuk
- marynowane na słodko gąski: 20 sztuk
- ser feta pokrojony w kostkę: 3 łyżki
- pomidorki koktajlowe: 10 sztuk
Mini kanapeczki opcja 2 - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.z chleba tostowego wykrawamy koła
2.smarujemy lekko miodem
3.według uznania dekorujemy kawałeczkiem sałaty
4.składamy plasterek żółtego sera z pieprzem, na niego nakładamy zielone winogrono, dla lubiących grzyby dodaję też małą gąskę marynowana ze słodkiej zalewy
5.jeśli zostanie wolny kawałek miejsca nakładam malutką kosteczkę fety i pół pomidorka koktajlowego (w celu zwiększenia liczby kolorów ;)
Komentarze