mini kanapeczki z pasztetem z ryby wędzonej

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie i zdrowe - jeden kęs i można wracać do zabawy!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mini sucharki (opakowanie): 1 sztuka
    - ryba wędzona: 20 dekagramów
    - masło: 3 łyżki
    - śmietana gęsta: 10 dekagramów
    - musztarda Dijon: 2 łyżeczki
    - białe wino słodkie: 2 łyżki
    - sok z połowy cytryny: 1 sztuka
    - koperek (pęczek): 1 sztuka
    - kapary: 1 łyżka

Mini kanapeczki z pasztetem z ryby wędzonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę oddzielić od skóry, wyjąć ości. Włożyć do miski. Masło roztopić, dodać do ryby. Następnie dołożyć śmietanę, musztardę, wino i sok z cytryny. Wszystko dokładnie zmiksować (najlepiej blenderem). Do masy dodać posiekany drobno koperek. Włożyć do miseczki (ceramicznej lub szklanej) i schłodzić w lodówce. Smarować mini sucharki - można udekorować kaparami.

Komentarze

Podobne przepisy