Mini kanapki z pastą z rzodkiewek

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wiosenne,lekkie i zdrowe śniadanie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 bochenek pokrojonego ciemnego chleba z ziarnami
    1 pęczek rzodkiewek
    1 pęczek szczypiorku
    1 łyżka posiekanego koperku
    250 g chudego twarożku
    1 łyżka jogurtu naturalnego typu greckiego
    1 łyżka majonezu
    sól do smaku
    dodatkowo:
    plasterki ogórka zielonego
    plasterki rzodkiewki
    kiełki rzodkiewki i brokuła

Mini kanapki z pastą z rzodkiewek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki oczyścić,opłukać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
    Twarożek wymieszać z jogurtem i majonezem ,dodać starte rzodkiewki,posiekany szczypiorek i koperek,sól do smaku i ponownie wymieszać.
  • 2. W kromkach chleba za pomocą szklanki wycinać okrągłe krążki ,na wycięty krążek nałożyć porcję pasty,przykryć suchym krążkiem pieczywa na wierzchu nałożyć znów porcję pasty,posypać kiełkami rzodkiewki i brokuła,udekorować plastrami ogórka i rzodkiewki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy